Pityókás szelet

no

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Hozzávalók a tetejére:






Elkészítése:

A tojássárgáját kikeverjük 1 bögre porcukorral, hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, az ecetet, a bort, a kakaót és a 6 tojás felvert habját. Pecsenyesütőben kisütjük. A 6 tojássárgáját, a vaníliát és a lisztet simára kavarjuk, majd a tejjel sűrűre főzzük. A vajat kikeverjük a porcukorral és a kihűtött krémhez adjuk, rákenjük a kihűlt tésztára. A 6 tojásfehérjét felverjük 1 csomag vaníliás cukorral és a kristálycukorral gőz fölött, majd a sárga krémre öntjük. A tetejét csokimázzal vonjuk be.

JÓ ÉTVÁGYAT!