Pityókás szelet
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 1 bögre porcukor
- háromnegyed bögre rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kanál ecet
- 1 kanál bor
- 3 dkg kakaó
Hozzávalók a krémhez:
- 6 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1,5 bögre tej
-
- 25 dkg margarin
- 1 bögre porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 bögre kristálycukor
Hozzávalók a tetejére:
Elkészítése:
A tojássárgáját kikeverjük 1 bögre porcukorral, hozzáadjuk a réteslisztet, a
sütőport, az ecetet, a bort, a kakaót és a 6 tojás felvert habját. Pecsenyesütőben kisütjük. A 6
tojássárgáját, a vaníliát és a lisztet simára kavarjuk, majd a tejjel sűrűre főzzük. A vajat kikeverjük
a porcukorral és a kihűtött krémhez adjuk, rákenjük a kihűlt tésztára. A 6 tojásfehérjét felverjük
1 csomag vaníliás cukorral és a kristálycukorral gőz fölött, majd a sárga krémre öntjük. A tetejét
csokimázzal vonjuk be.
JÓ ÉTVÁGYAT!